Az a világ, amit megteremtesz.

:: grateful | I am ::

:: grateful | I am ::

Elkötelezett, motivált munkatársak? Mi a titok?

Legó. Köszönöm kártya. Success-board. És számtalan egyéb eszköz a vezetők kezében.

2018. október 26. - Szánti Dominika

1_5.jpg

Munkánknak köszönhetően sokfelé járunk/járok, rengeteg cég életébe tudunk/tudok betekinteni.

Amikor belépek valahova, érzem, hogy az emberek szeretnek-e ott dolgozni. Látom, hogy mennyire tartják a rendet, mennyire érzik magukénak a helyet. Hallom, ahogy a munkatársak egymáshoz szólnak. Nem kell sok idő és lesz egy benyomásom arról, milyen a cégkultúra.

És igenis van olyan hely, ahova öröm belépni. Hál' Isten egyre több. Ahol a recepciós hölgy mosollyal és segítőkészséggel fogad, pedig sietve kell elkészíteni a belépőkártyám. Ahol egy ott dolgozó kolléga elkísér a nem túl közeli mosdóig, hogy biztos megtaláljam, mert látja rajtam, hogy el vagyok veszve. Ahol a biztonsági őr, hangosan rám köszön és a szemembe néz. És ahol a takarítónő is jókedvűen pakolja az edényeket a személyzeti konyhában. Vajon csak én látok rózsaszínűen? Ez négy példa egy nemrég tapasztalt céglátogatásomról, ami szerintem már nem véletlen és amit nem az én "túl-optimista" gondolkodásom miatt láttam így. :)

Szóval igen, lehet így is. Üdítő az a sárga legó, amikor már kipurcantunk a melótól. Jól esik az irodai masszázs. Élvezet egy finom kávét inni a kiskonyhában, ami minőségi pörkölt kávéból van. Meg ugye az M&Ms :) Csak pár példa azok közül az apróságok közül, amiket manapság látunk, hogy a cégek tesznek a vonzó munkahely megteremtéséért.

De mivel lehet még kialakítani és fenntartani a motivációt? Tisztelettel és bizalommal. Mi emberek egyvalamiben biztosan hasonlítunk: Ahol jól érezzük magunkat, ahol fejlődni tudunk, ahol megtisztelve és fontosnak érezzük magunkat, onnan nem szívesen váltunk. Ahol a hibák a folyamat részei és tudjuk mi a célja, értelme munkánknak.

Leírva ez is pofon egyszerűnek tűnik, de mégis komoly vezetői kihívást jelent. Apró lépésekkel mégis kialakítható és fenntartható a motiváció. Köszönöm kártya, kitűző tábla a napi/heti legapróbb sikerekkel, vagy egy reggeli hangos "Jó reggelt!" a vezető részéről és valódi jelenlét, őszinte érdeklődés arról, hogy vannak a munkatársak. Nem kerül semmibe, mégis aranyat ér.

Legó. Köszönöm kártya. Success-board. Valamint számtalan egyéb eszköz lehet a vezetők kezében, amellyel megteremthetik a munkahelyi kultúrát, amelyben a jól-lét és fontosság érzése kialakul. Melyek ezek? Erre ad választ a SkillToGo.

Ezért szeretem igazán a munkám. Mert a munkahelyükön boldog és elégedett emberek, az utcán, a buszon, a boltban is nagyobb bizonyossággal lesznek boldogok és elégedettek. Apró lépések a kultúraváltásért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halagondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr1814324199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása