Az a világ, amit megteremtesz.

:: grateful | I am ::

:: grateful | I am ::

Hogyan lehet kalandnak tekinteni a kihívásokat?

SkillToGo - Képesség a továbblépésre

2019. május 16. - Szánti Dominika

0_1.jpgMire fókuszálunk? Hogy "Uhh, mennyi van még előttem, vajon képes leszek-e rá?" vagy arra hogy "Hű, már mennyi mindent elértem"?

Abszolút nem mindegy.

Az egyik gondolat frusztrációt, szorongást, félelmet okoz bennünk a másikban pedig büszkeséget, elégedettséget és bátorságot érzünk. Az egyikben aggódva megyünk tovább, vagy tovább sem megyünk, hisz nem férünk hozzá meglévő erőforrásainkhoz sem. Míg a másikban energikusak leszünk és tettre készen, bátran vágunk bele a "kalandba". A tény ugyanaz: valami nehézség, kihívás, hosszú út előtt állunk. A helyzet adott. Azonban arról dönthetünk, hogy a helyzeteket hogyan címkézzük.

A gondolatokból, hiedelmekből automatikusan jönnek érzéseink, érzelmeik vezérelve pedig cselekszünk. Így működünk mi, emberek. Ahol bele tudunk nyúlni a folyamatba, azok a gondolatok. Ezért nagyon nem mindegy, mit hogyan címkézünk. Érdemes nyakon csípni gondolatainkat, belső monológunkat.

És ez nem a pozitív gondolkodás! Hanem a reális. Látni hol vannak a fejlődési irányok és lehetőségek, de mindig tudni, hogy csomó erőforrás megvan bennünk, hogy továbblépjünk. Ez fog segíteni megküzdeni.

SkillToGo. Képesség a továbblépésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://halagondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr4714770198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása