Az a világ, amit megteremtesz.

:: grateful | I am ::

:: grateful | I am ::

Hálagomb

2016. február 29. - Szánti Dominika

***2019. november 4.: Aktuális szenzációs híreim: :)

elkészült a HÁLAGOMB weboldalam,

valamint a szantidominika.hu is elstartolt. Hiszen Élhetsz máskéPP!

Mostantól ott találtok tőlem értékes tartalmakat. Tartsatok velem!***

Személyes hitvallásom: Ha egyetlen gombnyomással jobbá tehetném az emberek életét, akkor a HÁLA-érzés gombját tekerném a maximumra rajtuk.

Miért pont a hála? Mert a pozitív érzések közül az egyik olyan érzés, mely sejtszinten a legjobban energizál és egészségben tart. (Itt olvashatsz erről érdekességeket angolul) Nem mellesleg a hála érzése teljesen a jelenben tud tartani. Két legyet egy csapásra :)

"A pozitív pszichológia egyre növekvő területén a legfrissebb tanulmányok azt igazolják, hogy a pozitivitás, boldogság és jól-lét emelése szempontjából a hála és a megbecsülés a két legfontosabb gyakorlat. A hála mint pozitív érzés, a megbecsülés, az együttérzés és a loving-kindness gyakorlása az agyunkban strukturális változásokat okoz. A szociális magatartásért és a pozitív érzelmekért felelős centrumok megnövekszenek, több kapcsolat épül és megnő a terület vérellátása is. Idővel ellenállóbbakká válunk, kiegyensúlyozottabbak és elégedettebbek leszünk. A mindennapi irritációk elvesztik erejüket, már nem váltanak ki negatív érzelmeket. Ezek a változások együtt járnak az egészség szignifikáns javulásával is, csökken a vérnyomás, növekszik az immunaktivitás, csökken a szívbetegségek kockázata"  Dr. Youngson Robin: Együttérző gyógyítás - Szemléletváltás az orvoslásban

Nagyon megéri hálásnak lenni és érdemes ezzel elindulni a jól-lét felé. Jó hírem, hogy te is meg tudod nyomni a hálagombot magadon. Apróságokért. Nekem ez egy csésze finom kávé, az égbolt változatos színei, amikor a szél fújja a hajam és érzem, hogy valami változást hoz. Hálás vagyok, mikor hazaérek és belépek a fényes, nyugodt otthonomba. Amikor utam során elmegyek egy gyógyszertár mellett és eszembe jut, milyen jó is, hogy most nem kell bemennem, mert egészséges vagyok. Vagy mikor a kollégáimmal sírva nevetünk egy viccen. Neked miből áll a hosszú listád? Gondolkoztál-e már azon, melyek azok a dolgok, amikért érdemes élni?

Ha nem tudod, hogyan kezdj neki a hálagondolkodásnak, segítek. Itt találsz pár gyakorlatot. Illetve elindult a hálagomb.hu weboldalam és a Hálagomb közösségem is nyitva áll előtted.

De vigyázz, nehogy hipp-hopp azt érezd, hogy jobbá vált az életed... ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://halagondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr808427512
süti beállítások módosítása