Az a világ, amit megteremtesz.

:: grateful | I am ::

:: grateful | I am ::

Ahol végre a hála is nagyobb szerepet kap: Szánti Dominika workshoPPok - Pozitív Pszichológia a gyakorlatban

2019. november 27. - Szánti Dominika

img_7747_origi_kicsi.jpg

Életem új fejezete ez a vállalkozás. Tudományos alapokra építve adom kezetekbe a boldog, sikeres, harmonikus kapcsolatokkal teli, egészséges élet kulcsát. szantidominika.hu. Elstartolt a weboldalam a Szerintem csodaszép lett, ami elsősorban Ádám Török Funnel Project keze munkáját dicséri. Nem is lehetnék ennél boldogabb.

Az utóbbi közel másfél hónapom:
átlag 6 órát alvás, hogy minden meglegyen határidőre
napi 3 kávé, hogy mégis ébren maradjak
több mint 20.000 karakter mennyiségű megírt szöveg
50 kérdőív kiértékelése, hogy az Élhetsz máskéPP program igazán nektek szóljon
átlag CSAK! 2 edzés hetente, ami nálam nagyon nagy szó, de még arról is hajlandó voltam lemondani átmenetileg
1 db új sárga ruha, amit "véletlenül" vettem, de pont nagyon passzolt a fotózáshoz
több együtt töltött idő Petivel, akinek sokat köszönhetek, hogy elindultam ezen az úton ❤️
minimum napi 5x-i hálaadás azért, hogy ennyire élvezetes ez a folyamat.

Fogadd szeretettel! Ez után pedig jönni fognak a friss blogposztok, videók és podcast adások hetente. Valamint hamarosan indul az Élhetsz máskéPP programsorozat a Pozitív Pszichológia módszertanával. Nagyon várom!!!

Mostantól ott találsz tőlem értékes tartalmakat. Tarts velem!

Hiszen te is Élhetsz máskéPP!

img_7840_webre.jpg

9+1 pozitív érzés, ami garantáltan megváltoztatja az életed

IGEN, jól olvastad a címet. Ha egy kicsit is odafigyelsz arra, amiről most szó lesz, megfogadsz belőle tanácsokat, és megígéred magadnak, hogy a mindennapi rutinodba is beépíted, akkor garantálom, hogy kiegyensúlyozottabb lesz életed.

v7.png

Tovább

Rólam. Kicsit másképp.

Dominika vagyok. Gyerekkoromban Dudusnak becéztek, ma már Domcsi a kedvencem.

35 éves leszek, és igazán élvezem ezt az időszakot. Gyermekem még nincs, de nem rég lett egy Petim + az ō 2 tündéri kislánya  Egyre jobban foglalkoztat a szülővé válás.

5 évig nem éltem párkapcsolatban, ez idō alatt szinte el is felejtettem, hogy milyen valakit igazán szeretni, és hogy engem is ùgy szeretnek, ahogy vagyok.

Igazi koránkelő pacsirta hìrében állok, akkor vagyok leginkább produktìv és aktìv.

Mázsaház a sportom, ami egy összetett "iskola" és a mozgás mellett rengeteg egyébre is tanìt. Fontos nekem ebbe a közösségbe tartozni.

Ha édesség, akkor Pöttyös Rudi, ha színház, akkor Centrál Szìnház, ha város, akkor Barcelona. Inkább tó, mint tenger és jobban szeretek szoknyát viselni, mint nadrágot.

Imádok nevetni, hál' Isten a családom és a barátaim is viccesek. 6 alapérték mentén igyekszem élni: tisztelet, elfogadás, őszinteség, nyitottság, tanulási/fejlődési vágy és könnyedség/játékosság. Ma már szinte csak olyan emberekkel, olyan közösségekben töltöm az időm, akik e szerint élnek.

img_20190811_182632.jpg

Tovább

Pozitív pszichológia: Beszéljünk róla 12. - Pozitív érzések

Kerekasztal beszélgetés Eszterrel, Gézával és velem (SkillToGo) a pozitív érzelmek szerepéről életünkben.
Ez igazán az én témám, nem csak a hála miatt, hanem mert szentül hiszek abban, hogy a pozitív érzelmek esszenciálisak az életünkben, segíti a túlélésünket.
Folytatni fogjuk.

Interjú Máté Bence természetfotóssal

Emberek! Menjetek ki a természetbe és lássatok csodát!

Általában szeretek úgy blogposztot írni, hogy szól a zene. Most is így kezdtem neki az anyag feldolgozásának, de valahogy nem passzolt. Ehhez az íráshoz csend kell, ráhangolódás és annyira kinyitni a fülem, hogy a zenei aláfestést ezúttal a madarak csicsergése adhassa írás közben.

Van az, amikor a város szívében ülsz a teraszon és különösen figyelned kell, hogy lásd és halld az élővilágot. És van az, amikor kimész a természetbe és minden erőfeszítés nélkül csak úgy körülvesz, átölel, nyugalmat ad. Erről fogok most mesélni, hiszen nagy örömömre interjút adott nekem Máté Bence.

img_20190603_200020.jpgMegosztom veletek az előzményeket is, mert arra nagyon büszke vagyok. Emlékeztek, írtam egyszer egy cikket Bence kiállításáról, ami Budapesten, a Bazilikánál volt látható. Én négyszer voltam kint, annyira tetszett, annyira érdekelt :) Írásomban igyekeztem a pozitív pszichológia oldaláról megközelíteni a kiállítást, kiemelve azt a rengeteg pozitív érzést, amit átéltem a megtekintés alatt, hiszen tudjuk, hogy a kiegyensúlyozott, egészséges élethez ilyen élményekre van szükségünk.

Majd egyszer csak érkezett egy sms-em: „Köszönöm a cikket kedves Dominika! A legjobb írás, ami megjelent eddig ebben a témában. Szívesen adnék neked egy dedikált naptárat, ha este 6 körül kint jársz a téren. Szeretettel: Máté Bence”

Nyilván ráértem 6-körül, de előtte kicsit ugráltam, sikítoztam, ujjongtam otthon örömömben :)

Tovább

hálagomb.hu !!!Szenzáció!!! Elindult a hálagomb.hu :)

Megvan. Elkészült.

És fantasztikusan jóra sikerült!!!

halagomb.hu

cover5k.png

Egyszerűen nem is lehetnék boldogabb és nem is lehetne valami jobban én, mint ez az oldal. Vagyis de, a blogom, mert ott többet elárulok magamról és olyan témákról, amik foglalkoztatnak. No de ez.

Ez csak hála. 100% hála.

Az oldalon több száz olyan gondolatot találsz, amit én és barátaim, ismerőseim gyűjtöttünk, amikért mi emberek hálásak lehetünk. Tekints erre úgy mint egy palettára, lesz olyan, ami nagyon a tied és olyan is lehet, ami nagyon nem.

Célom: Megtanítani neked meglátni, hogy mennyi szín van a világ palettáján, azaz mennyi apróságért lehetünk mi emberek hálásak. Az pedig a te feladatod lesz, hogy a saját életedben kikeverd a saját színeidet, vagyis meglásd és értékeld mindazt, amiért te hálás lehetsz.

Tovább

"Most jól vagyok. De meddig?"

Aggodalmaink a PP szemüvegén keresztül

"Már egy ideje jól vagyok. Az normális?"

kérdezte tőlem minap egy ismerősöm. Volt egy elég nehéz időszaka és most olyan hihetetlen számára, hogy jól van. Gondolta, megkérdez engem, én biztos tudom, hiszen ezzel foglalkozom. :) Először is el kell mondjam, hálás vagyok a bizalomért, nagyon hízelgő, hogy ad a véleményemre. Másodszor pedig elgondolkodtatott, és meg szeretném osztani veletek, mire jutottam.

Tovább

Hogyan lehet kalandnak tekinteni a kihívásokat?

SkillToGo - Képesség a továbblépésre

0_1.jpgMire fókuszálunk? Hogy "Uhh, mennyi van még előttem, vajon képes leszek-e rá?" vagy arra hogy "Hű, már mennyi mindent elértem"?

Abszolút nem mindegy.

Az egyik gondolat frusztrációt, szorongást, félelmet okoz bennünk a másikban pedig büszkeséget, elégedettséget és bátorságot érzünk. Az egyikben aggódva megyünk tovább, vagy tovább sem megyünk, hisz nem férünk hozzá meglévő erőforrásainkhoz sem. Míg a másikban energikusak leszünk és tettre készen, bátran vágunk bele a "kalandba". A tény ugyanaz: valami nehézség, kihívás, hosszú út előtt állunk. A helyzet adott. Azonban arról dönthetünk, hogy a helyzeteket hogyan címkézzük.

Tovább

ÉN könyv - apró tettek, hogy jobban érezd magad

41. Légy hálás!

en_konyv_1.jpgHVG kiadvány, csodaszép türkiz színnel, az ÉN szó nagybetűvel pinken virít a közepén, vonzza a tekintetet. Tetszik, hogy rólam szól. És persze rólatok!

A Womanspiration szervezésében év elején részt vettem egy évtervező workshopon, azzal a céllal, hogy átlássam miket és hogyan akarok elérni a 2019-s évemben. Maga a tervezgetés is rendkívül hasznos volt, de ajándékba még ezt a könyvet is hazavihettük. Bevallom, először el akartam ajándékozni, mondván, hogy nekem már eleve annyi jó szokásom van. :) Még jó, hogy nem tettem.

Viszonylag sokat írtam erről mostanában, de biztos ti is érzitek néha úgy, hogy meg vagytok rekedve, tehetetlennek gondoljátok magatokat, mert az az elképzelésetek, hogy valami nagy dolog kell a változáshoz. Igen, a belső fejlődés nem könnyű, nem megy egyik napról a másikra. De az is biztos, hogy tyúklépésekkel elkezdhető és elérhető. A könyv célja, hogy 365 napra való apró tippel lásson el bennünket. Olyan pici tettekre ösztönöz, amit igazán könnyű megtenni, amire bárki képes, így egyszerűbb magunkat rávenni a változásra. 

Tovább
süti beállítások módosítása