Az a világ, amit megteremtesz.

:: grateful | I am ::

:: grateful | I am ::

A varázslatos „ALIG VÁROM”

2016. május 23. - Szánti Dominika

alig_varom.jpg

Korábban sokszor keseregtem azon, hogy még mindig egyedül vagyok vagy, hogy még nem valósult meg pár vágyott dolog az életemben. Évától kaptam a tippet, mi lenne, ha nem a hiányra fókuszálnék, hanem áttenném ezeket a pozitív oldalra. Ugye hiszünk abban, hogy a negatív negatívat vonz, a pozitív pedig pozitívat? Itt is az a fő motívum, hogy hova helyezed a figyelmed.

Így vált egy nagyon sokszor használatos mondatommá az „Alig várom.” Nem volt nehéz megjegyezni, a Nyakas borát is nagyon szeretem, bár az egy másik módon helyez át dolgokat pozitívba :D

Szóval a teendő: Ha eszedbe jut, hogy mid nincsen éppen, mi az, ami hiányzik az életedből, gyorsan változtasd meg arra, hogy „Alig várom, hogy megtörténjen/megtaláljam/megvalósuljon”. Így rögtön átteszed a pozitív, remény oldalra. Várakozással tekintesz arra, hogy megtörténik és ez által a tudattalanoddal azt is sikerül elhitetned, hogy meg fog valósulni. A gondolatnak teremtő ereje van, így ez egyféle kisugárzott, teljesítendő parancs az élet felé. Érdemes ügyelni arra, hogy a pozitív oldalról fogalmazd meg gondolatokat, még akkor is, ha jelenleg épp hiányt szenvedsz valamiben.

Mikor szerelmesek mellett sétálok az utcán, elmosolyodom, és azt mondom magamban: „Jön a szerelem” vagy „Alig várom, hogy én is megtaláljam a szerelmet.”

Alig várom, hogy megírd nekem, milyen pozitív változásokat hozott neked ez a rövid mondat. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://halagondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr448739688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása