Az a világ, amit megteremtesz.

:: grateful | I am ::

:: grateful | I am ::

Látjuk-e magunkat igazán?

Reális önértéktudat

2018. november 19. - Szánti Dominika

A minap szembejött velem ez a kép és megihletett.0.jpg

Egy nagyon szeretett családtagomnak szoktam azt mondani, hogyha tudná úgy látni magát és értékeit, ahogy én látom őt kívülről, akkor küzdőképesebb lenne, tele önbizalommal. Óriási tudás, rengeteg képesség van meg benne, számtalan élethelyzetben helytállt már, mégsem tudja magénak érezni azokat a tulajdonságokat. Ő mindig cicát festene magáról, viszont én néha cicát, számos esetben viszont egy oroszlánt festenék róla.

Vajon tudunk-e magunkról ilyet készíteni időnként? Látjuk-e magunkat és képességeinket igazán?

Ugyanis az az oroszlán sokszor megvan bennünk. Megvannak az erőforrásaink ahhoz, hogy teljesítsünk, adott esetben megküzdjünk. Ami olykor hiányzik, az a reális önértéktudat. Látni magunkat igazán. Jót és rosszat egyaránt. Tudni mi a fejlesztendő, de azt is, hogy mire lehet építkezni. Többek között ez tud segíteni abban, hogy hozzá is férjünk értékeinkhez, amikor szükség van rájuk.

Mi a SkillToGo - val hiszünk abban, hogy a tanulási és változási folyamat ott kezdődik, hogy tudatosítjuk, mire lehet alapozni. Mi az, ami már megvan bennünk? Hiszen ha nem is egészben, de részben már biztosan rendelkezünk egy oroszlán tulajdonságaival. Csak fel kell ismerni, példákkal bizonyítani önmagunknak és hagyni magunkat elfogadni azt a rengeteg képességet, készséget, ami bennünk rejtőzik. Így lehet továbbmenni. #SkillToGo

A bejegyzés trackback címe:

https://halagondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr8114381916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása