Az a világ, amit megteremtesz.

:: grateful | I am ::

:: grateful | I am ::

Mosolyogj nekem!

Néhány gondolat, melyet Patché legújabb dala ihletett

2016. december 26. - Szánti Dominika

"Milyen kivételes ajándék a mosoly! Hiszen nem kerül semmibe, de szívmelengető. Csak egy pillanatig él, de az emléke megmarad. Örömet szerez, és táplálja a jóindulatot. Kiváló ellenméreg irigység és rosszindulat ellen. Biztatást ad a csüggedőnek, erőt önt belé. Nem lehet megvenni, kölcsönkérni, ellopni, nem jelent földi javakat senkinek mindaddig, amíg önként és jó szívvel meg nem ajándékoznak vele. Ha valaki túl fáradt ahhoz, hogy rád mosolyogjon, nézz rá derűsen, mert senkinek sincs nagyobb szüksége a mosolyra, mint annak, aki már nem tud mosolyogni." (Dale Carnegie)

picsart_12-25-04_09_19_1.jpg

Járok énekelni. Bakancslistámról valósítottam meg. Szeretem. És szerintem ügyes is vagyok :D De az biztos, hogy lelkes :)

Énektanárom (Pákai Patra) zenekara a Patché. És íme legújabb videóklippjük a Mosolyogj nekem!, sok sok mosollyal, köztük az enyémmel is. Mit szoktak mondani? 5 vagy 15 perc hírnév? Nekem ebből 2 másodperc jutott :)) De a legnagyobb megtiszteltetés a klippben mosolyogni. Miután megnéztem egész más gondolataim is támadtak. Mennyi különböző ember, különböző helyekről, különböző életkorral, érdeklődéssel. Nem ismerek közülünk senkit (kivéve Petrát), de valahogy első látásra szimpatikusak. Vajon azért mert mosolyognak? "Találkozó lelkek" vagyunk így ismeretlenül is? A mosoly a legrövidebb út két ember között. Ennek ellenére egyre ritkábban alkalmazzuk.

Kicsit a mosolyról tudományosan: a műmosoly neve pánamerikai mosoly, és onnan kapta a nevét, hogy a Pan Am légitársaság légiutaskísérői ezt a fajta mosolyt "vették fel", mikor bejelentették a késő vagy törölt járatokat. Ilyen esetben a szem körüli izmok és ráncok nem mozdulnak meg. Ezzel ellentétben a Duchenne-mosoly esetében (Guillaume Duchenne francia neurológusról kapta a nevét) a száj és szem sarka körüli bőr ráncai felfelé fordulnak. Mivel az ezért felelős izmokat különösen nehéz akaratlagosan kontrollálni, a Duchenne-mosolyt az hiteles, szívből jövő öröm kifejezésének tartják.

Ami könyvet most olvasok: Barbara Fredrickson - Positivity. Tudományos kísérletekkel alátámasztva meggyőzően mutatja be az "Építs és bővíts" idegrendszeri mintát, melyben a pozitív érzések (köztük a mosoly és a nevetés is) befolyásolják egészségi állapotunkat, stresszcsökkentő, vérnyomáscsökkentő, immunserkentő hatásuk van és energizálnak. Úgyhogy ha másért nem, már csak önzőségből is mosolyogjunk másokra ;) (Később még írok erről a könyvről, de most fontos ideírnom, hogy ez a könyv nem egy álomvilágról szól, ahol csak a jó létezik. "Az élet része a rossz, az aggodalom, a fájdalom, a félelem, a depresszió. Fredrickson felállította a megfelelő pozitivitási arányt, vagyis a jó és a rossz mozzanatok kívánatos arányát. A lényeg az, hogy a mérleg nyelve a pozitív dolgok irányába billenjen, hogy több legyen az életünkben a jó, mint a rossz.")

Tanulj meg mosolyogni! A mosolyban mágikus erő rejlik. Amíg az ember mosolyogni tud, addig képes a további harcra. És aki harcol, az győzhet is. (Marcus Auerelius)

Létezik olyan, hogy mosolymozgalom? Ha igen, csatlakozzunk! Ha nem, kezdjük el! De ne az instagramon vagy facebookon. Csak a szomszédra, pénztárosra, a metróban utazó helyes fiúra (ebben jó vagyok :) vagy egy szomorú arcra az utcán. Mikor idegenekre mosolygok, szoktam látni értetlen arcokat, de egyre többen tudják viszonozni.

A molyban egymásra találunk. Nyelvek, kasztok, pártok felett. (Antoine de Saint-Exupéry)

peace-begins-with-a-smile-quote-1.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://halagondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr812072793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása