Az a világ, amit megteremtesz.

:: grateful | I am ::

Randiztam. Ja,nem.

2018. január 06. - DomiSzánti

2_2.jpg

Ismét összegyűlt pár pasis történetem. Most nem a bénázásaimat írom le, de ezt is igyekeztem humorral fűszerezni :) Van olyan sztorim, ami internetes ismerkedéshez kapcsolódik, van, ami személyesen történt.

Tovább

Mai elgondolkodtató - Érezni.Élni.

Olykor-olykor előfordult a múltban, hogy azt kívántam, bárcsak érzéketlen lennék. Amikor annyira fájt a szomorúság, egyedüllét, a kilátástalanság, hogy megfordult a fejemben, jobb lenne inkább nem is érezni semmit, mert akkor nem fájhat. Viszont akkor boldog pillanat sem lenne. Csak a nagy semmi. Rossz lenne nem érezni. 

Úgy tűnik, mielőtt leszülettem a Földre, aláírtam egy szerződést, amiben az állt, hogy "Nagyon jól fogod érezni magad az életedben, de cserébe nagyon rosszul is kell érezned magad majd valamikor,így fair." Én akkor biztos nagy gondossággal átolvastam az apróbetűs részt (soseszoktam ;) és aláírtam :)

Nem bántam meg.

Tovább

Örülj velem - III. Magyar Pozitív Pszichológia Konferencia és Kiállítás

A konferencián túl :)

Büszke vagyok. Egy olyan csodának vagyok részese (trénerkedés a Profil Training-nél), amiben nem csak én fejlődöm nap mint nap és élhetek tartalmasabb életet, hanem részese lehetek valami olyan nagynak is, amivel mások is többek lehetnek. Ma közel 350-en akartak jobbak lenni és hozták el magukkal érdeklődésüket, lelkesedésüket, nyitottságukat, pozitív energiáikat és adtak nekünk visszacsatolást arra, hogy van értelme a munkáknak. Nem csak a magánéletben és egyén szintjén, hanem az üzleti életben is van erre igény. Hál' Isten már számos bevált szokással tudtak szolgálni előadóink, hogyan lehet a pozitív pszichológia tudományát a gyakorlatba átültetni legyen szó munkahelyről, iskolai oktatásról vagy egészségügyről. Köszönjük, hogy velünk vagytok és sűrűsödnek a követendő példák.

Az "Örülj velem" kezdeményezés az egyik ügyvezetőnk új ötlete, hogy mi is többször adjunk hangot örömeinknek, valamilyen fórumon osszuk meg és ünnepeljük meg gyakrabban egymás sikereit.

Én most ezt a fórumot választom: Büszke vagyok. Hálás vagyok. Örülök. Vidám vagyok. Szeretem, amit csinálok. Elégedett vagyok, hogy jó helyen, jó emberektől tanulok. Szokatlan, de nem találok most szavakat. Kivételesen néhány képben mondom inkább el. Kérlek, ti is örüljetek velem/velünk! :)

(u.i: Az utolsó képen Kata és én vagyunk munka közben. Béna kép, de ne tévesszen meg benneteket, élőben szépek voltunk és jól sikerült a workshop. :)))
img_7952_2.jpg

img_7858_1_1.jpg

23843641_485041355200923_854742181617727916_n.jpg

23659632_485271025177956_2812068620600784142_n.jpg

2.jpg

 

Túl nyugodt vagyok? Valódi vagy elfojtás?

Az utóbbi fél évben kaptam pár olyan visszajelzést (több embertől, egymástól függetlenül), ami nagyjából mind ugyanarra vonatkozott, de eddig nem tudtam velük mit kezdeni. Idézem (nem sorrendben, nem szó szerint, mindenkitől, vegyítve):

" Az nem lehet, hogy téged nem lehet kihozni a sodrodból. Ez nem valódi!"

" És ezen nem húztad fel magad? Mi vagy te, Buddha?"

" Olyan lekerekített vagy, a jóságos Domi. De ilyen nincs."

Tovább

Interjún innen és túl

Múlt pénteken elérkezettnek tekintettem az időt egy kis kiborulásra :) Azt éreztem, hogy fáradt vagyok, bár nem értettem miért, hisz eleget sportoltam, aludtam, pihentem a héten. Mégis.8.jpg

Aztán rájöttem, azt érzem, hogy az élet sok területén folyamatosan mozgatom ki magam a komfortzónámból. Nincs ezzel baj, sőt, ahogy manapság sok helyen van szó róla, ez fejleszt. Csak kimerítő néha.

Tovább

Magányban erősödni

fejallas.jpgAz alábbi írásom augusztus 14-én íródott, de akkor csak facebookra került ki. A teljesség igényével ide is beteszem. A magány érzés hál' Isten most nem erős bennem. A kéz- és fejállás mániám viszont változatlan :) 

Az van, hogy mostanában többször tör rám a magány, mint szeretném vagy mint érzékelhető posztjaimból. Magam sem értem. Csupa jó dolog vesz körül, jó emberek, barátok, mosolyok, rengeteget nevetek nap mint nap. Tényleg őszintén hálás vagyok mindenért, amim van. De...

Tovább

Büszkeség.Mosoly.Család. És az élet kifürkészhetetlensége.

trust_the_process.jpgEgy élet fél év, pár hónap vagy akár egy nap alatt is fenekestül fel tud fordulni. Legalábbis amit én tapasztalok magammal és a hozzám közel állókkal kapcsolatban. Egyik nap még szomorkodom valami(k) miatt, másnap meg úgy ébredek, hogy jön pár hír és minden megváltozik. Régebben olyan helyzetekben, mikor magam alatt voltam, körberagasztgattam magam megerősítésekkel "stay strong" "keep the faith" és társai. Ma sincs ez másképp :) Vagyis annyiból igen, hogy most már egyetlen egy mondat elég, az általános NagyIgaz. ;) Hogy bízzak az életben. Pontosan azt hozza, ami a fejlődésemhez kell, épp amikor arra szükségem van. Én csak tegyem a dolgom, azt ami én vagyok, úgy, ahogy vagyok.

Az igazi példa az élet kifürkészhetetlenségére unokatesónk, Glóri. Máig nevetünk azon, hogy fél évvel ezelőtt miken dilemmáztunk, és ahhoz képest most hol tartunk. Belőle menyasszony, most szombaton pedig feleség lett. Hamarosan pedig anyuka is lesz. Mindez fél év műve. Hihetetlen. <3 

Tovább