Az a világ, amit megteremtesz.

:: grateful | I am ::

Magányban erősödni

2017. augusztus 28. - DomiSzánti

fejallas.jpgAz alábbi írásom augusztus 14-én íródott, de akkor csak facebookra került ki. A teljesség igényével ide is beteszem. A magány érzés hál' Isten most nem erős bennem. A kéz- és fejállás mániám viszont változatlan :) 

Az van, hogy mostanában többször tör rám a magány, mint szeretném vagy mint érzékelhető posztjaimból. Magam sem értem. Csupa jó dolog vesz körül, jó emberek, barátok, mosolyok, rengeteget nevetek nap mint nap. Tényleg őszintén hálás vagyok mindenért, amim van. De...

Tovább

Büszkeség.Mosoly.Család. És az élet kifürkészhetetlensége.

trust_the_process.jpgEgy élet fél év, pár hónap vagy akár egy nap alatt is fenekestül fel tud fordulni. Legalábbis amit én tapasztalok magammal és a hozzám közel állókkal kapcsolatban. Egyik nap még szomorkodom valami(k) miatt, másnap meg úgy ébredek, hogy jön pár hír és minden megváltozik. Régebben olyan helyzetekben, mikor magam alatt voltam, körberagasztgattam magam megerősítésekkel "stay strong" "keep the faith" és társai. Ma sincs ez másképp :) Vagyis annyiból igen, hogy most már egyetlen egy mondat elég, az általános NagyIgaz. ;) Hogy bízzak az életben. Pontosan azt hozza, ami a fejlődésemhez kell, épp amikor arra szükségem van. Én csak tegyem a dolgom, azt ami én vagyok, úgy, ahogy vagyok.

Az igazi példa az élet kifürkészhetetlenségére unokatesónk, Glóri. Máig nevetünk azon, hogy fél évvel ezelőtt miken dilemmáztunk, és ahhoz képest most hol tartunk. Belőle menyasszony, most szombaton pedig feleség lett. Hamarosan pedig anyuka is lesz. Mindez fél év műve. Hihetetlen. <3 

Tovább

Az Everness áldásos hatásai

Az múlt hetem, szinte végig arról szólt, hogy nincs jó kedvem. Magányos voltam és éreztem, nem vagyok a helyemen. Mondaná a tudatos énem, hogy „Pedig pont ott vagy jól, ahol vagy”. Aha, persze. Csak ott most kényelmetlen, aggódásokkal, félelmekkel teli. Ezen a Balaton sem tudott segíteni, ez a csodálatos hely, a maga végtelen kékségével és csendjével. Az én fejemben csak a nyugtalanság kiabált szüntelen, és ebbe hagytam is magam kicsit belesüppedni. Az szokott nehéz lenni nekem, hogy ebben az állapotban ne csak azt lássam, hogy minden összedőlt és kilátástalan. De igyekeztem emlékezni, hogy ez átmeneti, egy folyamat, amiben most épp benne vagyok. Csak ilyenkor mégis hogyan legyek nyitott és vegyem észre az isteni gondviselés jeleit?? Mert azok amúgy ott vannak minden fűszálban, minden kedves szóban, baráti odafigyelésben, minden levegővételben, csak ilyenkor nem arra fókuszálunk.

universe.jpg

Tovább

2 perces gyakorlat, amivel könnyebben állsz stresszhelyzet elé

Többször láttam ezt a videót és a napokban ismét előkerült egy beszélgetés során. Ezt jelnek vettem, hogy megosszam veletek is. Mert szuperhasznos ismeretnek tartom. Amy Cuddy amerikai szociálpszichológus előadása arról, hogy testbeszédünk hogyan képes befolyásolni állapotunkat, érzéseinket és ezen keresztül viselkedésünket.

Tovább

Új logóm. Anyukámnak ajánlom anyák napjára.

Imádom a magyar nyelvet, de ez azon ritka mondatok egyike, ami kifejezőbb angolul "I dedicate this to my Mom" Ma véglegesítettem a logómat és szeretném megragadni az alkalmat, hogy ezzel mondjak neki köszönetet. Leginkább a középső szóval: hála

Tudom, hogy mindig ott vagy és számíthatok rád. Tudom, hogy mindig szeretni fogsz. Tudom, hogy neked nincs lehetetlen és felnézek rád. 

Köszönöm, hogy ma az vagyok, aki vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Szeretném, ha éreznéd a logón, hogy árad belőle a boldogság, szeretet és hála. Amit irántad és az életem iránt érzek.

Hálás vagyok, hogy velem vagy az úton. Legyen ez így még nagyon sokáig!

6_domi_logo_3.jpg

Te észreveszed az isteni gondviselést?

Mert az mindig ott van, érdemes meglátni.

img_20170419_183008_696.jpgReggel van. Hideg. Esik az eső. Átázott a cipőm. Sietek. Akár ideges is lehetnék, meg bosszús. Arany János-on leszállok és nem sokkal később ez a látvány koppint az orromra. Ismét egy csoda a város forgatagában, a szürkeségben, a hidegben, ami szinte kiabál nekem, hogy "Te döntöd el, hogy mi jár a fejedben. Állj meg és gondold szèpen újra! Mi is a bajod? Meleg kabát van rajtad. Lehet elkésel, de majd elnézést kérsz. A cipőd megszárad." Ezeket gondolom Isten/élet fizikai szintű jeleinek. Innen tudom, h van egy felettes valami, ami előbb vagy utóbb mindig, mindent elrendez.

Tovább

Tiszavirág életű pasizásaim. Vigyázat! Magas humorfaktor.

50fe7cf4467d216a46b3f07efeae651c_1.jpg

Úgy vagyok ezzel az írás dologgal, hogy csak azért nem posztolok, hogy kikerüljön valami a blogra. Így van, hogy két-három hét is eltelik, de csak olyan születik, ami éppen aktuális, szívből jön, telis tele érzelmekkel.

Tegnap két kolléganőmmel elementünk vacsorázni és rögtön 3 pasizós sztori is eszembe jutott a közelmúltból, amit meg szerettem volna osztani velük. Innen az ötlet, miért is ne gyűjtsem nektek is csokorba néhány emlékezetes történetemet a közelmúltból. Van, amelyik vicces, van amelyik tanulságos. Mindegyiknek adtam egy rövidke címet is.

Tovább

Pozitív emberi kapcsolatok - Szívet rajzolni a habos kávéba

szives_kave.jpgSzeretem a reggeli kávézást. Hogy még élvezetesebb legyen, szoktam a kávéval szívet rajzolni a tejhabba. Egyik reggel mikor formáztam a szívet, eszembe jutott, hogy mindig olyan szépre sikerül. Egyrészt mert ügyes vagyok, nyilván :) Másrészt azon tűnődtem, hogy az egyik legegyszerűbb forma, amit rajzolni lehet az a szív. És ez milyen szépen szimbolizálja azt, hogy szeretet adni, kimutatni is milyen egyszerűen lehet.

Már az nagyon sokat segített, hogy a legutóbbi posztomban kiírtam magamból fájdalmam. Bele sem gondoltam, hogy az is hozadéka lesz írásomnak, hogy ennyi bátorító üzenet érkezik. Valaki pontosan visszaidézte a támogató mondatokat, hiszen a klasszikusoktól úgy szokás. :)) Sok olyan volt köztük, akikkel nagyon ritkán beszélek, de most vették a fáradságot és írtak nekem, felhívtak. Nagyon jól esik minden szó és figyelem. Köszönöm!

Tovább

A rózsaszín álmok néha beszürkülnek

Ilyenkor fogom a ceruzakészletem és újra színezem.

Történt egyszer, hogy karrierváltásra adtam a fejem. Már régóta nem éreztem jól magam korábbi munkámban, annak ellenére, hogy 80%-ban minden körülmény szuper volt, jó hírű szálloda, luxus környezet, kantin ebéd, imádott munkatársak, rengeteg nevetés és sorolhatnám. Mivel már akkor is gyakorló hálagondolkodó voltam, sokáig kitartottam ott, mert tudtam értékelni minden apróságot, amit kaptam. 20%-ban nem volt jó, az pedig annak volt köszönhető, hogy magát a munkát nem szerettem már, szimplán nem ez volt a hivatásom.

80% kontra 20%. Mégis váltottam. A fixből a bizonytalanba. A napi kollegiális, mosolyokkal teli kapcsolatokból a magányosabb farkas munkarendbe. Az alkalmazotti állásból abba a szituációba, hogy itt főként saját boldogulásomért felelek.

Tovább

Lelassulás, napi rutin

Kössetek barátságot a fejetekben dumáló kismajommal :)

4aae1907eaf2915352a06f5ff9101c13.jpgA januári hónapom nyugalmasan telt. Már-már azt mondanám, túl nyugalmasan. Bevallom, kezdetben rosszul éltem meg, nem volt könnyű rátalálnom, hogyan tudom motiválni önmagam. Aztán rövid nyavajgás után átkereteztem a gondolataimat, elfogadtam, hogy most ez van, ez az időszak többek között arra szolgált, hogy feltöltsem a pihenés raktáraimat. Nem mellékesen alkalmam nyílt nagyító alá helyezni szokásaimat, mi hasznos belőlük, mi káros, mi tesz igazán boldoggá és mi rombol. Kíváncsi voltam, egy-egy napi rutin megváltoztatása milyen hatással lesz a hangulatomra és kihasználtam a szabad időszakot a kísérletezésre.

Nektek van kialakult napi rutinotok? Jól működik? Általában erősek és energikusak vagytok mindennapjaitokban?

Megosztom veletek néhény tapasztalatom, hátha nektek is segít "szokás-leltárt" tartani.

Tovább