Az a világ, amit megteremtesz.

:: grateful | I am ::

:: grateful | I am ::

Te észreveszed az isteni gondviselést?

Mert az mindig ott van, érdemes meglátni.

2017. április 19. - Szánti Dominika

img_20170419_183008_696.jpgReggel van. Hideg. Esik az eső. Átázott a cipőm. Sietek. Akár ideges is lehetnék, meg bosszús. Arany János-on leszállok és nem sokkal később ez a látvány koppint az orromra. Ismét egy csoda a város forgatagában, a szürkeségben, a hidegben, ami szinte kiabál nekem, hogy "Te döntöd el, hogy mi jár a fejedben. Állj meg és gondold szèpen újra! Mi is a bajod? Meleg kabát van rajtad. Lehet elkésel, de majd elnézést kérsz. A cipőd megszárad." Ezeket gondolom Isten/élet fizikai szintű jeleinek. Innen tudom, h van egy felettes valami, ami előbb vagy utóbb mindig, mindent elrendez.

Hiszen néha alábbhagy a bizalmam, elfogy az erőm. De a legnagyobb elkeseredésemben is mindig jön egy jel, ami átbillent. Az utóbbi időben olyan segítségeket kaptam, amiket kérni sem kellett, nem is számítottam rájuk. Egyszerűen csak figyeltek rám, kimondatlanul is érezték, hogy mivel tudják a legjobban támogatni boldogulásomat. Bevallom, ilyenkor néha elgondolkozom rajta, mivel is érdemeltem ki mindezt a sok jót, amit kapok, és a sok jó embert, aki figyel rám. Talán azzal, hogy igyekszem igazan élni, ahol tudok én is segíteni és kitartóan követni az utat, ami szerintem helyes. Közben folyamatosan tanulni, tapasztalni. És MINDEN, EGYES, PERCBEN észrevenni azt a rengeteg csodát és ajándékot, ami körülvesz. Újra és újra hitet adnak és segítenek tovább menni.

Azon kapom magam, hogy hasonló posztjaim végén mindig ugyanoda lukadok ki. Amikor az élet csodáiról beszélek, meg ajándékairól, ti mire gondoltok konkrétan? Közületek ki volt hálás az utóbbi egy napban (vagy életében bármikor) azért, hogy kap levegőt? Hogy szabadon áramlik be és ki a tüdejébe? Hogy képesek vagytok hallani a zenét? Vagy, hogy felébredtek és ott az új nap megélésének lehetősége? Korábban már említettem egy bejegyzésemben, hogy mostanában a reggeli meditációm alkalmával köszönetet mondok minden sejtemnek, hogy értem dolgoznak. Kb 75 trillióan!! fognak össze azért, hogy működni tudjak. És naponta kb 12000 levegővétellel kapok új esélyt az élet folytatására (ez nem saját kutatás :)) Internet mondta). De sorolhatnám az emberi test kiválósága által adott ajándékokat, amit sokszor csak akkor veszünk észre, ha épp nem jól működik.

Meg van még egy állandó témám, bocsi, de ma is ilyen tréninget tartottunk, úgyhogy élénken él bennem, ráadásul szívem csücske téma :)) A pozitív pszichológia utóbbi évtizedes kutatásai kristály tisztán mutatják és a legszkeptikusabbak számára is bizonyítják, hogy a pozitív érzések (például vidámság, élvezet, büszkeség, hála, remény, kíváncsiság, öröm) megélése testi szinten hogy hatnak ránk, hogyan tesznek minket ellenállóvá, egészségessé. Orvosnak (még) nem tanultam, úgyhogy igazán tudományosan a könyvek és szakemberek tudnak meséli nektek erről. Én csak kísérletezem, figyelem a folyamatokat és érzem. Tippeljetek, melyik érzés ebből a leghatékonyabb? :)) Vigyázat, Amazonról megérkezett Robert A. Emmons - Thanks! : How practicing gratitude can make you happier c. könyve, ami pontosan ezekről a kutatásokról szól hála témakörben. Nehogy véletlen írjak még erről. :))

Tudom, tapasztalom manapság, hogy amikor pocsék kedvem van, egészen hamar el tud kapni a kilátástalanság, kétségbeesettség, és visz lefelé, mint a hurrikán. De saját magam legjobb kísérleti alanya vagyok és valahogy kihozom magam belőle. Egyedül vagy segítséggel. Így vagy úgy, de tényleg mindig kisüt a nap. Egy mosoly egy idegennel, egy baráti ölelés, egy hangos nevetés a kollégákkal és még számtalan dolog jelentheti a napsugarakat. Van, hogy rövid, van, hogy hosszabb ideig, de felmelegítenek, töltenek, életben tartanak, hogy kitartsak a hidegben. A saját érdekem és felelősségem, hogy ezeket megteremtsem, az isteni gondviselést észrevegyem és megbecsüljem.

Szélvihar, jégeső, frontok, kisebb záporok mindig lesznek életünkben. Mi döntjük el, ezekhez hogy viszonyulunk. Mikor titeket is magatok alá temet a vihar, tartsatok ki! Amire tudtok, arra pedig készüljetek fel! A "hideg" ellen vegyetek fel egy büszkeségsálat, jó meleg hálakabátot, meg bélelt vidámságcipőt. És az örömernyőtök is legyen kéznél. Közben figyeljetek magatokra és vegyétek észre a "jeleket"!

A bejegyzés trackback címe:

https://halagondolkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr5012437993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása